Succesvol 2018 gewenst… hoe dan?

Na een week van nieuwjaarswensen (ook die van ons nog) is het tijd om te bedenken hoe we al die goed bedoelde wensen een beetje gaan helpen. Of gelooft u in wonderen en denkt u dat alle wensen zomaar vanzelf uitkomen?

Op een Rotterdamse “Make It Happen” (#makeithappen) manier wil ik u vragen eens goed na te denken over de offertes die u in 2017 uitgebracht heeft. En vooral, wat gaat u in 2018 veranderen om nog meer succes te hebben met uw offertes en aanbiedingen.

Maar eerst een paar basis vragen:

  • Bij hoeveel #aanbiedingen werd uw aanbieding niet als winnaar geselecteerd
  • Wat waren de gemaakte kosten van die aanbiedingen
  • Wat was het effect op uw #bedrijfsresultaat geweest als 10% van de niet gewonnen aanbiedingen wel gewonnen waren
  • Bij hoeveel aanbiedigen had u eigenlijk beter een no-bid beslissing kunnen nemen, dus helemaal niet aanbieden
  • Hoeveel van de niet gewonnen aanbiedingen zijn verloren op ”kwaliteit” (eigenlijk alles niet verloren op prijs)
  • Bij hoeveel daarvan had u een hogere kwaliteit kunnen leveren als u meer tijd gehad had voor het maken van de aanbieding

Heeft u niet alle antwoorden op alle vragen? Geen nood: dan heeft u een mooie doelstelling voor 2018 om deze gegevens over uw aanbiedingen bij te gaan houden.

Heeft u in uw eigen antwoorden een relatie ontdekt tussen tijd en kwaliteit? Misschien iets van: hoe meer tijd ik kan besteden aan een aanbieding, hoe hoger de #kwaliteit en hoe hoger de kans een winnende aanbieding in te leveren.

Dan heb ik goed nieuws voor u. Door de aanpak die Excellent Bid hanteert zorgen wij ervoor dat u meer tijd over houdt om uw aanbieding nog eens goed tegen het licht te houden. Door strak te plannen en te sturen in de beginfase van het schrijven van de aanbieding houden we meer tijd over in de kritische eindfase. Deze tijd gebruiken we vervolgens voor het stellen van een aantal kritische vragen, zoals:

  • Zijn alle antwoorden echt antwoord op de gestelde vraag
  • Is dit het best mogelijke antwoord
  • Past ieder antwoord in de rode draad die u heeft bepaald voor deze aanbieding

Hiermee verhogen wij de kwaliteit van uw aanbieding. Bent u er klaar voor om dingen in 2018 anders te doen dan in 2017 en durft u het aan kritisch ondervraagd te worden op de kwaliteit van uw aanbieding?

Back to top

Meldt u aan!

Wilt u reageren op deze onderwerpen meldt u dan aan via de knop hieronder. U kunt dan zelf ook discussies starten en vragen stellen in het speciale Q&A bord. Help ons en andere geïnteresseerden de informatie op deze site verder te verbeteren.

Sign up!

If you would like to comment on these topics, please register with the button below. This also entitles you to start discussions and to ask questions in the Q&A board. Help us and other interested parties to improve the information on this site.

Use the Esc button to close this popup.